Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας στο αίτημα του Δήμου Λαυρεωτικής για Υποβολή προτάσεων στον προϋπολογισμό 2024

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας μετά από αίτημα του Δήμου Λαυρεωτικής να υποβάλλει τις προτάσεις του για τον Προϋπολογισμό 2024, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 25/9/2023 να μην υποβάλλει καμία πρόταση, διαμαρτυρόμενο με αυτόν τον τρόπο για την απαξίωσή του από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής όλα τα 4 προηγούμενα χρόνια.

Από την αρχή της θητείας του το κοινοτικό συμβούλιο της πόλης μας έχει εισπράξει πλήρη αδιαφορία από τον Δήμο Λαυρεωτικής ο οποίος όχι μόνο δεν παραχώρησε αρμοδιότητες σε αυτό ώστε να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, όχι μόνο αδιαφόρησε πλήρως στις προτάσεις που έχει κάνει αλλά πολέμησε και όποια πρωτοβουλία έχει πάρει. Δυστυχώς από τα κοινοτικά συμβούλια έχει αφαιρεθεί κάθε αποφασιστική αρμοδιότητα καθώς και η διαχείριση των Κεντρικών Αυτοτελή Πόρων που γινόταν στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μην μπορεί με απόφασή του να υλοποιήσει πλέον κανένα έργο στη πόλη. Έτσι εκτός από ακρωτηριασμένο, είναι και αναγκασμένο να επαφίεται στη βούληση του δημάρχου να αποδεχτεί τις προτάσεις του για έργα και παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στην Κερατέα.

Όλες οι προτάσεις που έχουν γίνει και μάλιστα με αντίστοιχο προϋπολογισμό, έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρηστών χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη. Προτάσεις που έχουν να κάνουν με

1. Διάσωση και αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κερατέας και του κτιρίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας ως Θεματικό Πάρκο.

2. Αξιοποίηση του ανενεργού στρατοπέδου στην κορυφή του Πανείου Όρους που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και το Μετοχικό Tαμείο Αεροπορίας έχουν ενημερώσει ότι το παραχωρούν, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων των κατοίκων..

3. Την άμεση δημιουργία του Μουσείου Πόλης στο κτίριο Αθανασίου (Μπία), το οποίο θα στεγάζει τη λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου μας. Να σημειωθεί ότι η έναρξη του έργου έγινε μόλις φέτος με αποτέλεσμα το έργο να παραδοθεί σε 5 χρόνια.

4. Δημιουργία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Νεότητας στο ισόγειο του κτιρίου Δροσόπουλου.

5. Δημιουργία ανοιχτού χώρου εκδηλώσεων ή ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου πίσω από το κτίριο Δροσόπουλου για αύξηση της χωρητικότητάς του από την στιγμή που μόνο αυτό υπάρχει.

6. Αρίθμηση & Ονοματοδοσία οδών Κοινότητας Κερατέας.

7. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης καθημερινών αιτημάτων πολιτών και πενταψήφιου αριθμού εξυπηρέτησης – καταχώρησης τους.

8. Κατασκευή κλειστού χώρου εκδηλώσεων στην πόλη μας με προϋποθέσεις για θεατρικές παραστάσεις, προβολές, χορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

9. Δημιουργία ανοικτών χώρων με όργανα άθλησης εξωτερικού χώρου και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για παιδιά και ενήλικες.

10. Κατασκευή 2ου Γυμνασίου Κερατέας στο χώρο που έχει ήδη προβλεφθεί στο νέο σχέδιο πόλης καθότι το υφιστάμενο έχει κυριολεκτικά κορεστεί.

11. Εφαρμογή σωστής κυκλοφοριακής μελέτης στον κεντρικό άξονα της Κερατέας και την πεζοδρόμηση της πλατείας ή οποία θα λύνει ουσιαστικά το κυκλοφορικό πρόβλημα και θα δίνει χώρο στους πεζούς, όπως ήταν η αρχική πρόταση των μελετητών του ΕΜΠ.

12. Εφαρμογή σχεδίου φύλαξης οικισμών και πόλης προχωρώντας στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης.

13. Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας καθημερινής και συχνής σύνδεσης της Κερατέας με βασικούς οικισμούς.

Υπάρχουν και πολλές άλλες προτάσεις που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων οι οποίες προκλητικά αγνοήθηκαν.

Δυστυχώς η Δημοτική αρχή όχι μόνο αγνοεί 4 χρόνια τις προτάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας, αλλά πολεμάει όλες τις πρωτοβουλίες του όπως είναι η ακύρωση με μηχανορραφίες του 1ου Φεστιβάλ Οίνου Κερατέας το έτος 2022 που είχε δρομολογηθεί με τους φορείς της πόλης και με την ψεύτικη δέσμευση του δημάρχου για πραγματοποίησή του το 2023 αλλά και την αφαίρεση του πανό ενημέρωσης που είχε αναρτηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο για την εκδήλωση τιμής στους Κερατιώτες -Μεσογείτες ήρωες του 1821, δύο ημέρες πριν την εκδήλωση της 26ης Μαρτίου 2023.

Ως εκ τούτου θεωρείται ανούσιο να υποβληθούν εκ νέου προτάσεις οι οποίες και πάλι θα αγνοηθούν στον προϋπολογισμό του 2024.

Η Κερατέα πλέον, δυστυχώς, δεν είναι μόνο μια υποβαθμισμένη πόλη με ελάχιστη εμπορική δραστηριότητα αλλά και μια πόλη με ελάχιστες υποδομές ποιοτικής ζωής και ευκαιριών για τους κατοίκους της. Μια πόλη που η Δημοτική Αρχή θεωρεί πως θα αποτελέσει απλά ένα οικιστικό θύλακα στο μέλλον, χωρίς όμως υποδομές και ευκαιρίες στους κατοίκους της, χωρίς παράδοση, ήθη και έθιμα , χωρίς ταυτότητα και συλλογική συνείδηση.

Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 25/9/2023 ήταν παρόντα 8 από τα 11 μέλη του: Σταμάτιος Παπαθανασίου, Απόστολος Ζορμπάς, Γιώργος Χατζηδιαμαντής, Ντέπη Ορφανίδου, Ιωάννα Αντωνίου, Τυχερή Λιανού, Βίκυ Βασιλείου, Κωνσταντίνος Λιούμης.

Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας

Ο πρόεδρος

Σταμάτιος Σ. Παπαθανασίου