Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
"Λαϊκή Συσπείρωση"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωσή της Λαϊκής Συσπείρωσης Λαυρεωτικής για τις εκλογές του 8ης Οκτωβρίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο για τις δυνάμεις μας, τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και στην Περιφέρεια και σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται να ενισχύεται σταθερά το – αδύναμο ακόμα – ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής όπως εξειδικεύεται και εφαρμόζεται σε Δήμους και Περιφέρειες.

Τα πολύ υψηλά ποσοστά μας σε Δήμο Λαυρεωτικής και Περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώνουν ότι απέναντι σε όσους φαντάζουν «παντοδύναμοι» στέκουν οι πολύ ενισχυμένες δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ως μαχητική και γνήσια αντιπολίτευση για τις ανάγκες των πολλών.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται ότι μεγαλώνει η μαχητική συμπόρευση περισσότερου κόσμου με τις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως εκφράστηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού πρέπει να ενταθούν για την απόκρουση αντιλαϊκών μέτρων, να σταθούμε πραγματικά απέναντι στην εφαρμογή από Δήμους και Περιφέρειες των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις (όπως με το λιμάνι του Λαυρίου και τις άλλες υποδομές), την εκποίηση δημόσιας γης κ.α.

Συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγράφει άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03%, δηλαδή αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019 (6,86%). Στην Αττική συνολικά 13.87% με άνοδο +5,59% (8,28% το 2019) και στην Ανατολική Αττική 10,43% με άνοδο +4,27% σε σχέση με το 6,19% του 2019. Η Λαϊκή Συσπείρωση κερδίζει 6 Δήμους σε όλη την χώρα: Ικαρία, Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Τύρναβο.

Έχουμε επίγνωση ότι παραμένει ο συνολικά αρνητικός συσχετισμός για τον λαό όπως εκφράστηκε στην Περιφέρεια και στον Δήμο μας. Επιπρόσθετα, σε τοπικό επίπεδο επιδρούν ισχυροί μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και επηρεάζουν σημαντικά την στάση και τη συνείδηση του κόσμου, πατώντας και στις χαμηλές απαιτήσεις. Το μόνο πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως εκφράστηκε μαζικά σε Δήμο και Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής χαιρετίζουμε τους πλέον των 1270 ανθρώπους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο στον Δήμο μας, δίνοντας μας την 3η θέση με 9,97% και 2 έδρες, με αύξηση ψήφων +564 και ποσοστού +4,77% από τις προηγούμενες εκλογές το 2019.

Τα αντίστοιχα στην Περιφέρεια δίνουν στην Λαϊκή Συσπείρωση: 15,87% (2ος συνδυασμός στον Δήμο Λαυρεωτικής!) + 7,85% από το 2019, ενώ στο Λαύριο το ποσοστό έφτασε το 23%. Αποτυπώνονται οι δεσμοί και το κύρος του ΚΚΕ, των στελεχών, μελών και φίλων του στην περιοχή, οι αγωνιστικές παραδόσεις και η μαχητικότητα των δυνάμεών μας να πρωτοστατούμε σε όλους τους αγώνες του λαού και στο εργατικό κίνημα. Αποτυπώνεται ακόμα πιο έντονα ότι μπορούμε να αποτελέσουμε τον πόλο συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, οι θέσεις μας και η δράση μας να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση το επόμενο διάστημα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσους και όσες έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση, τους δεκάδες νέους ανθρώπους που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας για πρώτη φορά και δώσαμε την μάχη σαν ένας άνθρωπος. Αυτή η πλατιά συμπόρευση που εκφράστηκε και στην κάλπη των εκλογών γνωρίζουμε ότι αφορά και την καθαρότητα, την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια που πρεσβεύει η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοί της. Με αυτά τα ιδανικά θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα.

Μας τιμά ιδιαίτερα που γίναμε η επιλογή ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και καταβολές, που ξεπέρασαν αναστολές και εκβιασμούς και στήριξαν την πολύ δύσκολη προσπάθειά μας. Αυτό μας δίνει διπλή χαρά και ευθύνη για το επόμενο διάστημα. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί χαίρονται σήμερα με τα εκλογικά αποτελέσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανεξάρτητα αν έκαναν άλλες επιλογές στην κάλπη. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς στην κοινωνία και στις διεκδικήσεις μας, στους αγώνες και στην καθημερινότητα μας, μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να βρεθούν πλάι μας γιατί μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο από ποτέ για τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στον ενιαίο Δήμο, είναι θετικό και ενθαρρυντικό καθώς επιβεβαιώνει ότι και στον Δήμο μας ενισχύεται η ανάγκη να στηθεί γερό εμπόδιο στην δημοτική αρχή με μαχητική, ουσιαστική  και γνήσια αντιπολίτευση, χωρίς εξαρτήσεις από κάθε είδους συμφέροντα. Αυτό μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στο δύσκολο αυτό έργο. Κανένας αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος, κανένας συσχετισμός παγιωμένος!

Το επόμενο διάστημα η ζωή και η καθημερινότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα επιδεινωθεί σημαντικά σε μια σειρά τομείς. Με την στήριξη που μας έδωσε ο λαός της Καμάριζας, της Κερατέας και του Λαυρίου, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μεγαλώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας εντός των οργάνων της τοπικής διοίκησης, αλλά πολύ περισσότερο στην κοινωνία και το λαϊκό κίνημα. Κάθε «γαρύφαλλο» που έπεσε στην κάλπη θα το μεταφράσουμε σε δύναμη και φωνή των πολλών, σε δύναμη ενημέρωσης, οργάνωσης και αλληλεγγύης.

Αρέσει σε %d bloggers: