Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Εκτινάσσονται τα Δημοτικά Τέλη! Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Με την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται να επικυρώσει την εκτίναξη των Δημοτικών τελών σε όλες τις κατηγορίες! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Καλούμε όλο τον λαό στις 18.00 να βάλουμε φρένο στη νέα ληστεία εις βάρος μας.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό που έχουμε επισημάνει χρόνια και θέσαμε εξ’ αρχής και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο: οι Δήμοι μετατρέπονται σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό επιβολής νέων χαρατσιών στον λαό, στις μικρές επιχειρήσεις, για λογαριασμό του κράτους. Στο όνομα της υποχρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών, αυτοί που μόνιμα πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι πολλοί, οι λαϊκές οικογένειες, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι κ.α. Είναι πραγματικά εξοργιστική η απόφαση, την ίδια ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας, να έρχεται ο Δήμος – αμέσως μετά τις εκλογές φυσικά – να αυξάνει όλους τους συντελεστές για τον λαό και τα μαγαζιά και να αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες επιχειρήσεις!
Αντί στην λαίλαπα που ζούμε να μειώνονται τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων για να στηριχτεί το λαϊκό εισόδημα, αυτά εκτοξεύονται! Και μάλιστα για να καλύψουν τα έξοδα των ανύπαρκτων υπηρεσιών που λαμβάνουμε και τα κοντεηνερ στα σχολεία μας!
Τελικά, επιβεβαιώνεται η Λαϊκή Συσπείρωση που έβαλε ανοιχτά το ζήτημα τι Δημοτική Αρχή θέλουμε: υπηρέτη του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματιών για την αφαίμαξη του λαού, φορτώματος νέων βαρών στον λαό της περιοχής, ή στήριγμα στους αγώνες του και στην προσπάθεια του να τα βγάλει πέρα με μείωση των ανταποδοτικών τελών και άλλων χρεώσεων;
Δήμους που θα τα παίρνουν από τον λαό να τα δίνουν σε πάσης φύσεως εργολάβους ή Δήμους που θα κάνουν την περιοχή άβατο για όσους κάνουν πάρτι με τον ιδρώτα μας και την Δημοτική περιουσία;
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε κάποια από τα νούμερα, όπως προκύπτουν από τις αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής που πρόεδρος της είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Λουκάς:
– πεζοδρόμια, πλατείες, τραπέζια μαγαζιων: +56% στην Α ζώνη, +40% στην Β ζώνη.
– περίπτερα: εντός πόλης: +56%, εκτός: +107%
– χρήση υπεδάφους: +25%
– καντίνες: +56%
– Για το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού:
Οικίες: +11% στον κύριο συντελεστή
Επιχειρήσεις: +20% στον κύριο συντελεστή και άλλα +20% στους ειδικούς συντελεστές, ενώ από τον ειδικό δεν αυξάνεται στις μεγάλες εκμεταλλευσεις σε βιομηχανικές μονάδες, σούπερ μάρκετ, όπως και στα γήπεδα ΑΠΕ.
Ενώ στον ΦΗΧ (φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων) ξεπερνάνε τον εαυτό τους με:
+19% στις οικίες, +20% για τις επιχειρήσεις.
Τα νούμερα αποδεικνύουν την ταξικότητα των αποφάσεων. Δείχνουν ότι το “τουριστικό θαύμα” του Λαυρίου περνάει μέσα από το στρώσιμο κόκκινου χαλιού στις μεγάλες τουριστικές εκμεταλλεύσεις και βιομηχανίες και την ίδια ώρα εξόντωση των μικρών επαγγελματιών με ταυτόχρονη ληστεία του εισοδήματος του λαού.
Την ίδια ώρα μπαίνει ταφόπλακα στους μικρούς ΕΒΕ και στην εμπορική ζωή της Κερατέας. Γίνεται απαγορευτικό για τους νέους να παραμείνουν στην πόλη, η διαρκής συρρίκνωση των υπηρεσιών που ήδη είναι σε εξέλιξη μαζί με τις αποφάσεις για αύξηση των τελών θα οδηγήσει σε δεύτερο κύμα λουκέτων στα μικρομάγαζα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής κράτους και περιφέρειας που εφαρμόζει κατά γράμμα ο Δήμος.
Από την πλευρά μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μην περάσουν αυτές οι απαράδεκτες και εξοργιστικές αποφάσεις. Να μην εφαρμοστεί η πολιτική που παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους. Με διεκδίκηση των αναγκών μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους κοινωνικούς αγώνες.
Όλοι και όλες την Τρίτη 31.10 στις 18.00 στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο