Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενότητα Δημιουργία – Αρετούσα Μακρή: Με απόφασή του ΣτΕ τίθενται σε αργία ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς & ο Αντιδήμαρχος Χ. Ζαγουρής!

Κατά την προεκλογική περίοδο είχαμε ενημερώσει τους πολίτες της Λαυρεωτικής για την υπόθεση της θέσης σε Αργία του Δημάρχου κ. Δ. Λουκά.

Τότε είχαμε κατηγορηθεί ως λασπολόγοι και ότι χρησιμοποιούμε μη ηθικούς τρόπους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα!

Είχαμε λοιπόν αναφέρει, ότι μετά από δική μας καταγγελία ακολούθησε η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Α.Π. 354/20-5-2022), με την οποία ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς ετέθη σε 6μηνη αργία, γιατί ”τέλεσε με δόλο το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος” που αφορά τις ενέργειές του για την τοποθέτηση καντίνας και ομπρελοκαθισμάτων εντός παραλίας και αιγιαλού στην περιοχή Βρωμοπούσι.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με την πλειοψηφία της συμπολίτευσης, είχε αποφασίσει την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης των Δημοτικών κοινοχρήστων χώρων στην “Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής” (ΔΑΝΕΤΑΛ), η οποία και χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση.

O κ. Δ. Λουκάς (ως πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ) προχώρησε σε προσφυγή στο ΣτΕ έναντι της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Χ. Ζαγουρής (ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ).

Εκκρεμούσε η έκδοση απόφασης από το ΣτΕ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 16/11/23.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ: «οι προσφεύγοντες υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο κρίθηκε ως προσήκουσα η πειθαρχική ποινή της αργίας, για μεν τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Δ. Λουκά διάρκειας 15 ημερών, για δε τον Δημοτικό Σύμβουλο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Χ. Ζαγουρή, διάρκειας 10 ημερών».

Η υπόθεση της αργίας του Δημάρχου, αλλά και του πρώτου σε σταυρούς Αντιδημάρχου κ. Ζαγουρή, δεν ήταν δικό μας «κατασκεύασμα», ούτε ανήθικο αντιπολιτευτικό ψέμα, αλλά πραγματικό γεγονός που επικυρώθηκε και από την απόφαση του ΣτΕ.

(https://www.in.gr/…/ypoxreotiki-argia-15-imeron-se…/)

Η μείωση της ποινής έγινε επειδή δικάστηκαν για την τοποθέτηση των ομπρελών και καθισμάτων στον αιγιαλό και όχι για την τοποθέτηση καντίνας στον δημοτικό χώρο.

Το πολιτικό μήνυμα προς την κοινωνία, αυτό που χρήζει προβληματισμού και σκέψης (και είναι ανεξάρτητο από την βαρύτητα της ποινής), είναι ότι στο τιμόνι του Δήμου βρίσκεται μία διοικούσα αρχή που διέπραξε ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!!

Η κρίση αφήνεται στους πολίτες…

Μια σκέψη για το “Ενότητα Δημιουργία – Αρετούσα Μακρή: Με απόφασή του ΣτΕ τίθενται σε αργία ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς & ο Αντιδήμαρχος Χ. Ζαγουρής!

 • Κυρια Μακρη,δυστυχως δεν εχετε ακομη αντιληφθει παρα τα τοσα χρονια στα δημοτικα που ειστε,οτι ο λαος!! θελει δημαρχους που τους κυνηγα η δικαιοσυνη και τους τιμωρει.
  Μην ψαχνετε την ψυχολογια του κοσμου,δεν παρακολουθουν ποτε το 95% εξ αυτων τα δημοτικα συμβουλια,ποτε δεν πατησαν το ποδι τους στην αιθουσα απο πολυ παλια,δεν τους ενδιαφερει να μαθουν.
  Τι τους ενδιαφερει; Να εχουν ασφαλτο εξω απο το σπιτι τους,κολονα φωτισμου,ομπρελες στην παραλια και καντινα,και πολυ παχια λογια προεκλογικα.
  Ετσι ηταν παντα,ετσι θα ειναι και Μαυρογιαλουροι δημαρχοι παλιοι πολιτικοι δεινοσαυροι!!! θα κυβερνουν απο την βουλη εως και το μικροτερο κοινοτικο συμβουλιο.
  Μιληστε για αγωνες να πιεστει η κυβερνηση να ερθει γρηγορα η Αττικη οδος,ο Προαστιακος,να αξιοποιηθει χρηματικα η περιουσια του δημου που κανεις σας δεν ξερει τι πραγματικα κοστιζει ολη αυτη,το εκτρωμα κτηριο του ΔΕΔΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,Η ΓΙΟΥΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ,Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΥΛΩΘΕΙ,ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΕΣ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ …………..
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.