Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση του ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής και Σωματείων στο αεροδρόμιο Αθηνών [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό και στον αγώνα των εργαζομένων για καλυτέρευση των όρων εργασίας τους και για να σταματήσουν οι απολύσεις.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, μαζί με συνδικαλιστές από τα σωματεία του Αεροδρομίου Αθήνας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με εκπροσώπους εταιρείας στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών.

Από μεριάς των σωματείων δεν υπάρχει καμία ανοχή στο απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που εκτός του ότι πετάει κόσμο στην ανεργία χωρίς μεροκάματο ανά πάσα στιγμή, την ίδια ώρα αξιοποιείται και για να ενταθεί η επίθεση στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων.

Η πολιτική αυτή των εταιρειών στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση, που έχει τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων, είναι καταδικασμένη στα μάτια όλων των συναδέλφων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, θα συνεχίσει να είναι στο πλάι των εργαζομένων και των συνδικάτων τους στο Αεροδρόμιο, θα είμαστε μαζί τους στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν απέναντι στις εταιρείες. Θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια συντονισμού της δράσης τους για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και μισθών κατοχυρωμένων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η Διοίκηση