Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Κρητών Λαυρίου “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”

Την Κυριακή στις 20 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Κρητών Λαυρίου “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” στην αίθουσα του Παλαιού Μηχανουργείου Λαυρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά:

ο Πανοσιώτατος Πατέρας Κωνσταντίνος και ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Γρηγόριος, ο Βουλευτής κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λουκάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αργεντίνη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδάμης, κ. Χαράλαμπος Ζαγουρής, κ. Ελένη Κανελλοπούλου, κ. Δήμητρα Πάλλη, Μιχαήλ Συρίγος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ευαγγελία Δράκου και κ. Ιωάννης Ξεφτέρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαυρεωτικής κ. Ευάγγελος Μπούζας, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Κρητών Λαυρίου κ. Ιωάννης Τζωρτζινάκης και κ. Χρήστος Τηλαβερίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων κ. Στυλιανός Κουρομιχελάκης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αρτέμιδος- Σπάτων κ. Μιχαήλ Βεϊσάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μεσογείων κ. Ιωάννης Βλάσσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θηραίων Λαυρεωτικής κ. Γεώργιος Παράβαλος, ο Γεν. Γραμματέας Συνομοσπονδίας Φορέων Ανατολικής Αττικής κ. Ευάγγελος Γώγος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λαυρεωτικής κ. Χριστόφορος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαύριο- Αλέξινατς κ. Αντώνιος Μώρογλου, η Γεν. Γραμματέας του Οικισμού Διψέλιζας κ. Φωτεινή Πολέμη, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Λαυρίου κ. Γεώργιος Μαρτζούκος, ο Αξκος Ιπτάμενος της Π.Α. Αντώνιος Μακρυωνίτης ε.α., ο Αξκος Ε.Α. Μιχαήλ Λατζανάκης ε.α., ο Αξκος Ε.Α. Δημήτριος Λιοδακάκης ε.α., ο Αξκος Π.Υ. Μιχαήλ Μαθιουδάκης ε.α.

Τιμώντας την κρητική παράδοση οι μαθητές των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητών Λαυρίου, τραγούδησαν τα Κρητικά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, και χόρεψαν Συρτό, Μαλεβιζιώτη και Σιγανό. Οι κρητικοί χοροί και τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα πλαισιώθηκαν μουσικά από τους μαθητές των μουσικών τμημάτων του Συλλόγου, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων με παραδοσιακά κρητικά όργανα.
Κατά την εκδήλωση, ο Σύλλογος, βράβευσε όπως και κάθε χρόνο μαθητές μέλη του Συλλόγου που πέτυχαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Εφέτος, βράβευσε τον φοιτητή πλέον, κ. Ιωάννη Ξέστερνο που κατά το έτος 2023 πέτυχε στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον Σύλλογο σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων.