Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Λαϊκή Συσπείρωση"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Αρνητική εξέλιξη η παράδοση της ΔΕΥΑΤΗΛ στην ΕΥΔΑΠ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επικείμενη συγχώνευση της ΔΕΥΑΤΗΛ με την ΕΥΔΑΠ (ουσιαστικά κλείσιμο της) και παράδοση της λειτουργίας της στο κράτος και μπροστά στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤΗΛ έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

  • Προωθείται ένα συνολικό σχέδιο περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης-αποχέτευσης που θα οδηγήσει σε ακριβότερο νερό, χειρότερης ποιίτητας, υποβαθμισμένες και χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και εργα.
  • Έρχεται ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης και υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΤΗΛ όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς καμία κρατική βοήθεια στην αντιμετώπισης του τεράστιου ενεργειακού κόστους, οδηγώντας την Υπηρεσία σε ασφυξία.
  • Προωθείται η εντατικοποίηση της εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤΗΛ, οι Συμβασιούχοι είναι «στον αέρα», ενώ και οι μόνιμοι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν χτύπημα στις εργασιακές συνθήκες, ενδεχόμενες μετατάξεις κ.α.
  • Το κλείσιμο της ΔΕΥΑΤΗΛ συνοδεύεται από την παράδοση της τιμολογιακής πολιτικής στην Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) που θα έρθει να «κουμπώσει» με όλα τα παραπάνω δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στο όνομα της «εξυγίανσης» του οργανισμού από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση, η επιβολή προστίμων θα γίνεται με καθαρά ανταποδοτικά κριτήρια και όλοι μας θα κληθούμε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για πανάκριβο νερό και υπηρεσίες. Το έργο το έχουμε ξαναδεί με την ΡΑΕ και τις υπέρογκες αυξήσεις στο «απελευθερωμένο» ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Δημιουργείται ένας «ζωτικός χώρος» για ιδιωτικές επενδύσεις σε ύδρευση-αποχέτευση σε επίπεδο Αττικής με στόχο την κερδοφορία όσων ομίλων επενδύσουν σε βάρος των αναγκών μας σε φθηνό, επαρκές και ποιοτικό νερό και υπηρεσίες.
  • Χωρίς να υπερασπιζόμαστε άκριτα το σημερινό χαρακτήρα και λειτουργία της ΔΕΥΑΤΗΛ ως ενός οργανισμού συνδεδεμένου με επιχειρηματικά και άλλα τοπικά συμφέροντα, ενταγμένου στο άρμα ενός ήδη αντιλαϊκού μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης στα χέρια του Δημάρχου και άλλων παραγόντων για άσκηση μικροπολιτικής και «εξυπηρετήσεων», κρίνουμε ότι το κλείσιμό της συνιστά συνολικά αρνητική εξέλιξη για τον λαό της Λαυρεωτικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής θα καταθέσει ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της ΔΕΥΑΤΗΛ στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 01/02/2024 στις 17.00 και καλεί όλο τον λαό της Λαυρεωτικής σε παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε γενική εγρήγορση και κινητοποίηση για να αποτρέψουμε το κλείσιμο της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης και συντήρησης με ενίσχυση της ΔΕΥΑΤΗΛ από το κράτος, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.