Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Δυναμική παρέμβαση έξω από το Κέντρο Υγείας «Πρίφτης» στην Κερατέα [ΒΙΝΤΕΟ]

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, μαζί με σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής έξω από το Κέντρο Υγείας «Πρίφτης» στην Κερατέα, όπου παραβρέθηκε για να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα ο Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η παρουσία του Υπουργού στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ο λαός της περιοχής βάζει το χέρι στην τσέπη για να βρει ραντεβού δεν είναι τυχαία.

Όπως με τα απογευματινά ιατρεία,  που χρόνια τώρα λειτουργούν στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας και οι εργαζόμενοι χρυσοπληρώνουν για ένα ραντεβού, τα απογευματινά χειρουργεία που ο συγκεκριμένος Υπουργός πανηγύριζε ότι κάνει νόμιμο το φακελάκι που η δική τους πολιτική έχει δημιουργήσει, έτσι μάλλον οραματίζεται και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να χρυσοπληρώνουμε δηλαδή ακόμα και για να μας μετρήσουνε την πίεση που η πολιτική τους μας φτάνει στα ύψη!!!

Ευθύνη, για τη σημερινή κατάσταση όμως, έχει και η Δημοτική Αρχή. Από τη μια αποθεώνει την «ανάπτυξη» και υπόσχεται ιατρικό τουρισμό στην Λαυρεωτική δίνοντας γη και ύδωρ στα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας, ευχαριστώντας δημόσια και τον Υπουργό με το μεγαλύτερο σκορ κλεισίματος νοσοκομείων. Και από την άλλη στέκεται απέναντι, υπονομεύοντας τους αγώνες του λαού για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου, των Σωματείων και των φορέων της Ανατολικής Αττικής έστειλαν σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ανέχονται η υγεία του λαού, με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, να έχει γίνει ένα πανάκριβο εμπόρευμα και χρυσοφόρα δουλειά για τις μεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας και πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα θα οργανώσουν τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής για να διεκδικήσουν αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός σήμερα  ανανεώνοντας το ραντεβού τους στους επόμενους σταθμούς με άξονα την απεργία της 28ης Φλεβάρη, με πρώτο αυτό της συναυλίας αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 6μμ στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ στο Λαύριο.

Με την παρέμβασή τους σήμερα αλλά και μια σειρά κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία και οι φορείς απαιτούν:

  • Να δημιουργηθεί Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών.
  • Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
  • Να δημιουργηθεί δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας, να είναι στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
  • Να ενταχθεί το Κέντρο Υγείας Πρίφτης της Κερατέας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο της περιοχής. Πλήρη επάνδρωση των ήδη υπαρχόντων σταθμών τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα.
  • Να δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους Κέντρο Υγείας στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, το Δήμο Παλλήνης
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ