Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεργασία Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κερατέας

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερατέας σύσκεψη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίντζιο Σπυρίδωνα, και των συνοδευόμενων υπό αυτόν καθηγητών του Γεωπ.Παν.Αθηνών κ. Κοτσερίδη Γεώργιο-καθηγητή Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, κ. Τσιτσιγιάννη Δημήτριο-καθηγητή Φυτοπαθολογίας και κ. Κάναρο Ευστράτιο-Προϊστάμενο Τμήματος Γ. Εκμεταλλεύσεων του Γ.Π.Α. και μέλη του ΔΣ του Α.Σ. Κερατέας.

Κατά την σύσκεψη παρουσιάστηκαν από την κάθε πλευρά τα έργα και οι προοπτικές του καθενός και ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του τοπικού και κατ’ επέκταση και του αττικού αμπελώνα.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε η δυνατότητα συνεργασίας του Συνεταιρισμού με το Πανεπιστήμιο σε μία σειρά από θέματα τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην βελτίωση και αναβάθμιση του τοπικού αμπελώνα και ελαιώνα, στην αναβάθμιση των γνώσεων των αγροτών και στην εξωστρέφεια του τόπου.

Κατά την ανωτέρω, άκρως επιτυχημένη συνάντηση, αποφασίστηκε η έναρξη μελλοντικής συνεργασίας, η επισφράγιση της οποίας, θα γίνει με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.