Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΟ Λαυρεωτικής του ΚΚΕ: Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιάννης Ανανιάδης, μέλος της ΤΕ Μεσογείων – Λαυρεωτικής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που κάλεσε από το βήμα όσους στήριξαν με πολύ μεγάλα ποσοστά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον Οκτώβρη στη Λαυρεωτική να ολοκληρώσουν το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, για να δυναμώσουν κι άλλο οι αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ για να δυναμώσει κάθε μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Την Κυριακή 9 Ιουνίου να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε, για τους ίδιους λόγους θέλει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, η νεολαία, ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί στις 10 Ιουνίου όλα όσα ζούμε θα είναι εδώ, εδώ θα είμαστε κι εμείς να παλεύουμε για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργατικά ατυχήματα, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Να δώσουμε αυτή τη δύναμη στο ΚΚΕ, στο κίνημα και να μη σκορπίσει η δυσαρέσκειά μας δεξιά, αριστερά ή στην αποχή. Και την επόμενη μέρα, ακόμα περισσότεροι στους αγώνες».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, ο οποίος έθεσε το κεντρικό δίλημμα των εκλογών: «Σε μία εβδομάδα το δίλημμα για τον λαό είναι αν θα ενισχύσει με την ψήφο και τη στάση του την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και όλα όσα μας έχουν φέρει μέχρι εδώ ή αν θα πάει κόντρα, αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ που στέκεται απέναντι καθαρά και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα».

Στην ομιλία του εξήγησε ότι οι Οδηγίες και οι Κανονισμοί της ΕΕ εισάγονται στην εθνική νομοθεσία και τηρούνται κατά γράμμα τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα. «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κυβερνά με 41% μόνο, συχνά με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, αφού όλα τα υπόλοιπα κόμματα, και τα λεγόμενα μικρά, στηρίζουν νόμους και αποφάσεις τους ακριβώς επειδή είναι κατευθύνσεις της ΕΕ», σημείωσε. 

«Η ακρίβεια, το νούμερο 1 πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας, σήμερα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ με την ΚΑΠ στους αγρότες, την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, καθώς οι τιμές στην Ελλάδα διαμορφώνονται με βάση ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα είδη που εξάγονται, όπως το λάδι, η φέτα κλπ.», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους σε Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα, όπως και στη στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, με την ουσιαστική συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων. Κάλεσε να γίνει και αυτό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας: «Την αγανάκτησή σας και την εναντίωση στην ΕΕ μπορείτε να την εκφράσετε γνήσια με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Έχετε επιλογή που θα την βρείτε σταθερή και αταλάντευτη την επόμενη μέρα, την αποχή δεν την μετράει κανένας, την εισπράττουν ως επιβεβαίωση της πολιτικής τους. Να μην τους κάνετε τη χάρη. Μπορούμε να τους βάλουμε φρένο με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 του Ιούνη».

https://www.902.gr