Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Αθλητικοί ΣύλλογοιΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κώστας Μέξας και Βασίλης Μουράτος για το Λαύριο της νέας σεζόν

Ο προπονητής και ο γκαρντ του Λαυρίου, Κώστας Μέξας και Βασίλης Μουράτος αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio.

Ο Κώστας Μέξας είπε:

Για το στόχο της επόμενης σεζόν: «Σίγουρα ξεκινάμε με πρώτο στόχο την παραμονή. Το πόσο άνετα μπορεί να γίνει δεν εξαρτάται πάντα από ‘σένα, είναι πάντα και οι υπόλοιπες ομάδες, είναι τρίτοι παράγοντες. Πέρσι ήταν ο Απόλλωνας σε μια κατάσταση πολύ ιδιαίτερη, το οποίο βοήθησε να σωθούμε όλοι πιο εύκολα απ’ το αναμενόμενο. Αυτό δεν ξέρω αν θα υπάρχει φέτος, οπότε ο πρώτος στόχος είναι αυτός. Σίγουρα το να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ γίνεται και ακόμα καλύτερα από πέρσι, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή μας απόδοση, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ξεκινώντας από την παραμονή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το αν τσεκάρουν παίκτες: «Αυτό είναι δεδομένο. Έχει βοηθήσει το γεγονός ότι η ομάδα σώθηκε σχετικά νωρίς φέτος, οπότε ήμασταν πιο ήρεμοι στη διαδικασία των play-out κι έτσι μπορέσαμε και συνδυάσαμε σε αυτήν την περίοδο και αγωνιστικούς και μεταγραφικούς στόχους. Είμαστε κοντά στο να κλείσουμε ένα γκαρντ. Την αγορά την παρακολουθούμε, είναι ακόμα λίγο περίεργη η αγορά. Είναι λίγο οι τιμές ακριβές. Οι Αμερικάνοι rookies, που εμάς πάντα μας ενδιέφεραν, είναι στο μυαλό τους λίγο το summer league, λίγο τα two-way contracts, λίγο τα συμβόλαια 10 ημερών, λίγο η πρόσκληση στα camps και θέλει υπομονή το κομμάτι αυτό. Τους παίκτες που έχουν παίξει καλά την προηγούμενη χρονιά σε καλές λίγκες δε μπορούμε να τους “ακουμπήσουμε” οικονομικά σαν Λαύριο. Είμαστε σε μια φάση που κάποιοι καλοί παίκτες δεν έπαιξαν πολύ καλά και θέλουν ίσως κάποιο… restart, εννοώ από καλές λίγκες παίκτες. Είναι μια καθημερινή δυναμική κατάσταση».

Για τη δυσκολία του να κρατήσουν τους καλούς ξένους παίκτες τους: «Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο, γιατί τα παιδιά αυτά όταν τους λέμε το καλοκαίρι ότι θέλουμε να έρθουν με ένα συγκεκριμένο ποσό για να δείξουν το ταλέντο τους και να κάνουν το επόμενο βήμα, είτε οικονομικά, είτε σε επίπεδο ομάδας, αν δε μπορεί η ομάδα να αλλάξει το οικονομικό επίπεδο ώστε να αλλάξει και ο πρωτεύον στόχος της, για παράδειγμα να πει ότι θέλει να παίξει Ευρώπη, τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν αφού έχουν παίξει καλά. Όσον αφορά τους Έλληνες, εκεί νομίζω φέτος είμαστε τυχεροί. Έχει μείνει ο Μουράτος, έμεινε ο Γόντικας, είναι και ο Τσάμης που έχει συμβόλαιο. Έχουμε 3 παιδιά ήδη που είναι παίκτες του βασικού rotation, που ξέρουν την ομάδα και εμένα. Θα μπορέσουν να βοηθήσουν και στην ενσωμάτωση των καινούργιων παικτών που θα έρθουν. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αυτό είναι ένα βήμα μπροστά σίγουρα, γιατί έχουμε ήδη τρεις Έλληνες από πέρυσι στην ομάδα για την επόμενη σεζόν».

Για το αν θα βάλουν και παιδιά των ακαδημιών να αγωνιστούν: «Θα χρειαστεί χρόνος γι’ αυτό. Δεν ξέρω πώς ακριβώς, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε και 1-2 παιδιά τα οποία θα έχουν προοπτική να παίξουν στην Α1. Αυτός είναι επίσης ένας στόχος φετινός της ομάδας στο μεταγραφικό πεδίο».

Για το πώς οραματίζεται την ομάδα του την επόμενη σεζόν: «Θα ήθελα να είμαστε λίγο πιο σκληροί αμυντικά, και σωματικά και πνευματικά. Αυτή ήταν η περσινή μας αδυναμία, η οποία δε μας άφησε σε κάποια ματς, ειδικά εκτός έδρας, να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχω στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή σε σχέση με την περσινή ομάδα».

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε:

Για τη φετινή χρονιά του Λαυρίου: «Η φετινή χρονιά μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Όταν ήρθα στην ομάδα δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση. Αλλάξαμε γρήγορα το “τσιπάκι” κι εγώ προσαρμόστηκα πολύ άμεσα και άρχισα να έχω επιρροή στην ομάδα και πάλι. Κάναμε πολύ μεγάλες νίκες και παρουσιάσαμε κάτι πολύ όμορφο και στο παρκέ, είχαμε αρχίσει να αποκτάμε εμπιστοσύνη. Τερματίσαμε το πρωτάθλημα σε θέση play-offs, αλλά στα play-out “αδειάσαμε” λίγο ψυχολογικά, έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί και δεν τερματίσαμε όπως θα θέλαμε. Μας άξιζε μια θέση στα play-offs βάσει όσων παρουσιάσαμε στην κανονική διάρκεια, αλλά δίκαια τερματίσαμε εκεί που τερματίσαμε στα play-out».

Για τους παίκτες που έχει αναδείξει το Λαύριο: «Η ομάδα μας σε βάθος χρόνου και με όλη παρουσία της στην Α1 έχει αποδείξει ότι έχει την τεχνογνωσία να δαπανά αυτά που μπορεί και να δίνει χώρο και χρόνο σε παίκτες που ψάχνουν ευκαιρίες και είναι rookies. Δεν ποντάρει στα χρήματα που θα δώσει, αλλά στο potential που υπάρχει ερχόμενος ένας παίκτης στην ομάδα. Το Λαύριο δίνει την ευκαιρία σε παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, να κάνουν το βήμα παραπάνω και να αλλάξουν οικονομικό στάτους. Όταν μιλούν οι άνθρωποι για σχεδιασμό, παίζει ρόλο και το τι παίκτης είναι, αλλά το σημαντικότερο είναι να “κολλήσει” στην ομάδα και να καταλάβει γρήγορα τι μπορεί να τους προσφέρει το Λαύριο. Όποιος το καταλαβαίνει αυτό και ανταποκρίνεται, κάνει το βήμα παραπάνω. Η ομάδα έχει την τεχνογνωσία να επενδύει λίγα και να παίρνει πολλά απ’ τους παίκτες».

Για το ότι το Λαύριο βρίσκεται 11 διαδοχικά χρόνια στην Α1: «Το Λαύριο έχει ανθρώπους με μεράκι και ανιδιοτελή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Είναι το “Α” και το “Ω” αυτό για την ομάδα μας. Γενικά στην κοινωνία μας ο δόλος και τα παρασκηνιακά πράγματα αυξάνονται αντί να μειώνονται. Αυτό που έχει κρατήσει την ομάδα είναι η ανιδιοτελής αγάπη και η έννοια και η δύναμη της παρέας, ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς. Κοιτάμε εμάς και στο τέλος κάνουμε τον απολογισμό, πάντα μαζί. Θέλουμε να πορευτούμε ο ένας μαζί με το άλλον και κανείς μόνος του. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος έρχεται στο Λαύριο οι περισσότεροι παίζουν καλά και αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ομάδα».

Για το αν η πόλη έχει ταυτιστεί με την ομάδα μπάσκετ: «Θεωρώ ότι είχε ταυτιστεί. Δε θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στο μέγιστο βαθμό της στήριξης. Στηρίζει ο κόσμος βέβαια, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει, γιατί μια ομάδα χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου της για να έχει μέλλον. Ο κόσμος στηρίζει σε γενικές γραμμές, αλλά υπάρχουν και πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης πιστεύω».

Για το ότι έχει περάσει 5 χρόνια συνολικά στο Λαύριο: «Είναι ένα περιβάλλον πολύ οικείο για εμένα, πολύ οικογενειακό, αγαπάω να βρίσκομαι εκεί, λαμβάνω πολλή αγάπη απ’ τους ανθρώπους, κάτι που είναι αμοιβαίο. Με βοηθάει να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο και να εξελίσσομαι. Νιώθω πάρα πολύ καλά σε αυτό το περιβάλλον, έχω παίξει το καλύτερό μου μπάσκετ εδώ, νιώθω ότι αναπτύσσω πτυχές του παιχνιδιού μου πολύ σημαντικές. Είμαι ένας παίκτης που έχει πολύ μεγάλη φιλοδοξία, που του αρέσει να εξελίσσεται και μέσα σε αυτό το περιβάλλον μπορώ να το κάνω, γι’ αυτό και είμαι εδώ».

https://allstarbasket.gr

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.