Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικού Κέντρου Λαυρίου: Αποτροπή εκφόρτωσης πολεμικού υλικού στο λιμάνι του Πειραιά από το Σωματείο Λιμενεργατών της ΕΝΕΔΕΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει με θέρμη την αποφασιστική στάση των λιμενεργατών της COSCO και του Σωματείου τους (ΕΝΕΔΕΠ) που απέτρεψε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR, προκειμένου να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για τη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Το πλοίο κάτω από την αγωνιστική στάση του σωματείου, που αποτελεί παράδειγμα για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, θα κατευθυνθεί στην Ιταλία, στο λιμάνι της Gioia Tauro.

Η συγκεκριμένη στάση των εργαζομένων της COSCO και του Σωματείου τους, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την εργατική τάξη. Είναι η επιβεβαίωση, πώς στην πράξη, μπορούν οι εργάτες σε όλη την Γη να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς πού παλεύουν κόντρα στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών, πώς μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενιαία κόντρα στους εμπόρους των πολέμων.

Η σημερινή παρέμβαση του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά είναι πράξη η οποία γεμίζει με θάρρος και ελπίδα τους εργαζόμενους της χώρας μας και όλου του κόσμου. Είναι ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στις γεμάτο ηρωικές, ταξικές μάχες που με συνέπεια δίνουν πολλά χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι εκεί και φάρος όλων των εργατών της Γης. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν την δύναμη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΏΝ.

Η Διοίκηση