Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Ενότητα – Δημιουργία”: Πλήρης Απαξίωση των Δημοτών & του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής από την Πρόεδρο Αργεντίνη Πίτσα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αργεντίνη Πίτσα, έξι μήνες μετά την εκλογή της στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει αντιληφθεί και ούτε πρόκειται, τον θεσμικό της ρόλο και προφανώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Τα ουρλιαχτά της στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, αλλά και προς τους πολίτες που τολμούν να ζητήσουν τον λόγο, καθώς και τα από μικροφώνου «γηπεδικά» συνθήματα ”πήραμε 70 τοις εκατό,… εβδομήντα,… εβδομήντα… και κάνουμε ό,τι θέλουμε”, φανερώνουν πλήρως την ανεπάρκειά της και την ανικανότητά της να αντιληφθεί τον ρόλο της και να σταθεί στο ύψος της θεσμικής θέσης της Προέδρου του Δ.Σ., δείχνοντας ότι μοναδικός της σκοπός και στόχος είναι η φίμωση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας βέβαια την αμέριστη κάλυψη και συμπαράσταση του Δημάρχου.

Έτσι, για ακόμα μια φορά, η Πρόεδρος έστειλε εκπρόθεσμα την Πρόσκληση της 3ης Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, μη τηρώντας την εκ του Νόμου 10ημερη προθεσμία, θέτοντας έτσι εκβιαστικά στην Αντιπολίτευση προθεσμία κατάθεσης των Θεμάτων και Εισηγήσεων έως σήμερα 21-06-2024.

Μετά την παράνομη αυτή ενέργειά της, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» δηλώσαμε ότι θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καθόσον με τις ενέργειές της η Πρόεδρος διαπράττει κατ’ εξακολούθηση σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Υπό τον φόβο να βρεθεί απολογούμενη για τις παράνομες ενέργειές της, αμέσως η Πρόεδρος επικαλέστηκε λανθασμένο υπολογισμό των ημερών και έστειλε Ορθή Επανάληψη της εν λόγω Πρόσκλησης στην Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής.

Για προφανείς όμως λόγους εκδίκησης, η Πρόεδρος επέλεξε η εν λόγω Συνεδρίαση Λογοδοσίας να διεξαχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Ιουνίου 2024 και ώρα 3:00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!

Η γελοιότητα, ο εμπαιγμός, η υποβάθμιση και η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διαδικασιών, όπως φαίνεται από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή με εκφραστή της την Πρόεδρο του Δ.Σ., δεν έχει όρια και καταδεικνύει την αγωνία τους να αποκρύψουν από τους δημότες – πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής τα όσα εν κρυπτώ και φαιδρά εξελίσσονται στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Μια Δημοτική Αρχή και ένας Δήμαρχος που το προ οκτώ μηνών εκλογικό αποτέλεσμα δεν το έλαβαν ως εντολή ευθύνης και παραγωγής επιτέλους έργου προς όφελος των πολιτών ΟΛΟΥ του Δήμου, αλλά ευκαιρία ασυδοσίας, ευκαιρία περαιτέρω εξυπηρέτησης των ημέτερων και ευκαιρία μεγαλύτερης επίδειξης αλαζονείας, έπαρσης και αυταρχισμού.

Μια Δημοτική Αρχή και ένας Δήμαρχος που στα ”καλύτερά” τους συγκαταλέγονται:

Επαίσχυντα ψέματα

Εκφοβισμοί

Αυταρχισμός

Εσκεμμένα λάθη και αδικίες

Συγκάλυψη παρανομιών

Εξαγορά συνειδήσεων

Σκανδαλώδεις δαπάνες

Επιβολή άδικων εισπράξεων

Μία Δημοτική Αρχή και ένας Δήμαρχος προ πολλού ηθικά χρεοκοπημένοι.

Δηλώνουμε, ότι στo πλαίσιo άσκησης των καθηκόντων μας θα πράξουμε οτιδήποτε απαιτηθεί, προκειμένου να παύσουν οι, με την αμέριστη κάλυψη του Δημάρχου, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες ουσιαστικά στρέφονται κατά των πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κ. Αργεντίνη Πίτσα να αφήσει στο σκοτάδι τα έργα και τις ημέρες της χειρότερης Δημοτικής Αρχής που έχει διοικήσει στην Λαυρεωτική.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αρετούσα Μακρή

Σωτήρης Ιατρού

Παναγιώτης Ρουμπάνης

Ιωάννης Ξεφτέρης

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.