Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Ναός ΠοσειδώναΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εντυπωσιακό timelapse βίντεο από το «Φεγγάρι της Φράουλας» στο Σούνιο

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φακός το βράδυ της Παρασκευής (21/6), κατά την πρώτη καλοκαιρινή πανσέληνο, γνωστή και ως «φεγγάρι της φράουλας».

Η πανσέληνος του Ιουνίου φέρει το όνομα «Φεγγάρι της φράουλας», ωστόσο η προέλευση της ονομασίας δεν έχει καμία σχέση με την απόχρωση ή την εμφάνιση της σελήνης.

Το όνομα της συγκεκριμένης πανσελήνου προέρχεται από διάφορες φυλές ιθαγενών στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ που παρατήρησαν ότι συνέπιπτε με τη συγκομιδή φράουλας.

Παρακάτω θα δείτε ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δείχνει το «φεγγάρι της φράουλας» να ανατέλλει πίσω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους.

Η εμφάνιση της πανσελήνου αμέσως μετά από το θερινό ηλιοστάσιο, είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε είκοσι χρόνια.

Σε πολλές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού θα είναι ορατό το φαινόμενο απόκρυψης του μεγαλύτερου και φωτεινότερου αστέρα «Αντάρη» του αστερισμού του Σκορπιού.

https://www.ieidiseis.gr

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.