Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος Λαυρεωτικής

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη χτεσινή μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη χτεσινή μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 από την Πλάκα με ένταση ανέμων 9-10 μποφόρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διέσχισε σε ευθεία γραμμή 8 χιλιόμετρα και επεκτάθηκε στο Πανόραμα, στο Μαρκάτι, ενώ σβήστηκε έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 17 εναέρια μέσα, δεκάδες πυροσβέστες, μηχανήματα του Δήμου και του Στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, 50 υδροφόρες από όλους τους Δήμους της Αττικής και την Περιφέρεια, ενώ υπήρξε στενή συνεργασία με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλάρη, ενώ επιχείρησαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου και πλήθος εθελοντών.

Για πρώτη φορά λειτούργησε με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα το Κέντρο Πυρόσβεσης στον Άγιο Κωνσταντίνο, με δεξαμενή χωρητικότητας 750 κυβικά μέτρα και ηλεκτρική αυτονομία, από όπου γινόταν ταυτόχρονη τροφοδοσία των υδροφόρων και των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στη χτεσινή πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές 10 σπίτια στην Κάτω Πλάκα και καταστράφηκε ένα αυτοκίνητο, ενώ διασώθηκαν οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Ενημερώνουμε ότι αύριο το πρωί συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας θα καταγράψουν τις ζημιές για να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης.

Ενημερώνουμε επίσης ότι από χτες αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στα σπίτια, ενώ σήμερα το πρωί αποκαταστάθηκε και το ρεύμα από την ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά:

«Mια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έλαβε τέλος με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια για τη συνεργασία και την άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση του, καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά για τη στήριξή του. Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους Πυροσβέστες, όλους τους συναδέρφους δημάρχους που ενίσχυσαν τις προσπάθειές μας, την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και το πλήθος των εθελοντών και των κατοίκων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση για την προστασία των ζωών και της περιουσίας των δημοτών μας, καθώς και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Δεν επαναπαυόμαστε ούτε λεπτό.»

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.