Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένας Κρητικός στο βιβλίο Guinness! Διένυσε την διαδρομή Λαύριο-Ηράκλειο (299km) με το Wingfoil σε 13 ώρες

Ο Δημήτρης Απαλαγάκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία των θαλάσσιων σπορ.

Στις 9 Αυγούστου 2023, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικά απαιτητικό άθλο, διασχίζοντας με το wingfoil του την απόσταση Λαύριο-Ηράκλειο. Κατάφερε να καλύψει 299,03 χιλιόμετρα σε 13 ώρες και 29 λεπτά, σπάζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε με wingfoil χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Για τις πρώτες 12 ώρες της πορείας του, ο Δημήτρης στόχευε επίσης να καταρρίψει ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ – αυτό του Guinness World Records. Σχεδόν έναν χρόνο μετά το εντυπωσιακό του εγχείρημα και μετά από ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων και της πορείας του, η απάντηση ήρθε.

Το Guinness World Records αναγνώρισε επίσημα την προσπάθειά του, καταχωρώντας τον επίσημα στο βιβλίο των ρεκόρ για την μεγαλύτερη απόσταση που καλύφθηκε με wingfoil χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

neakriti.gr

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.