Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Για τον «ανασχηματισμό» και τις ανακοινώσεις των αντιδημάρχων του κ. Λουκά
Η δημοτική αρχή έκανε «ανασχηματισμό» με τον νέο χρόνο ανακοινώνοντας αλλαγές στο «κυβερνητικό» σχήμα του κ. Λουκά με «υποβαθμίσεις» και «αναβαθμίσεις» δημοτικών συμβούλων, αλλάζοντας πρόσωπα και όχι – φυσικά – πολιτική γραμμή.
Το νέο σχήμα θα πάρει τη σκυτάλη από όσες αντιλαϊκές αποφάσεις έχουν ψηφίσει όλοι μαζί οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Λουκά στο δημοτικό συμβούλιο όλο τον προηγούμενο χρόνο και έχουν υπηρετήσει πιστά από όποια θέση βρέθηκαν:
Την φοροεπιδρομή στους δημότες με ένταση της ανταποδοτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες, κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές, αυξημένα δημοτικά τέλη από το 2023, κ.α.
Τον «δεύτερο ΕΝΦΙΑ» με το νέο χαράτσι 0,75€/τ.μ./έτος για 7 χρόνια που ψήφισαν όλοι μαζί σε κατοικίες και καταστήματα.
Την στήριξη στην επέκταση της Ravago και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, πάση θυσία τροποποίηση των χρήσεων γης στην Κερατέα για να έρθουν μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.
Την μετατροπή σε άτυπες χωματερές στο Καβοδόγκανο, τις Φοβόλες, το γήπεδο του Παλλαυρεωτικού και το χώρο πίσω από το γήπεδο του Ολυμπιακού Λαυρίου.
Το νέο χαράτσι με τις αυξημένες εισφορές για τα σκουπίδια του Δήμου προς τον ΕΔΣΝΑ – διπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας μέσω της ΔΑΝΕΤΑΛ και το πάρτι εργολάβων που συνεχίστηκε από τα προηγούμενα χρόνια
Την στήριξη στην ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού και των παραλιών του Δήμου με τις μπουλντόζες να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» τα επιχειρηματικά σχέδια με τα τραπεζοκαθίσματα και τις καντίνες.
Την συστηματική υποβάθμιση του πολιτισμού και του αθλητισμού του Δήμου με την κατάργηση των ΝΠΔΔ και την τραγική κατάσταση των υποδομών.
Αυτά και πολλά άλλα τα αποφάσισαν, τα ψήφισαν και τα στήριξαν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΜΟΦΩΝΑ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Επομένως, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα ούτε οι προθέσεις του καθενός, όλοι κρίνονται από την πολιτική γραμμή που υπηρετούν και εφαρμόζουν από κάθε θέση που βρίσκονται. Αντιδήμαρχοι που επιτέλεσαν πιστά το έργο της δημοτικής αρχής του κ. Λουκά πάει πολύ να εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν «διαφωνούντες». Όσο και αν ανακατέυουν την τράπουλα, αυτή είναι «σημαδεμένη» για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων κόντρα στις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες των πολλών.
Κάθε συζήτηση για τις «καρέκλες» στην δημοτική αρχή είναι έξω από τις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες του λαού της περιοχής. Εμπόδιο στους σχεδιασμούς ενάντια στην ζωή του και διέξοδο στα προβλήματα του ο λαός της περιοχής θα βρει μέσα από την ενίσχυση των αγώνων του για τις σύγχρονες ανάγκες του. Με ανατροπή αυτής της πολιτικής και κόντρα σε όσους την εκπροσωπούν στο ακέραιο στον τόπο μας.