Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Lavriaki.gr
"Λαϊκή Συσπείρωση"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Για το “νέο χαράτσι” στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1.1.2025

Οι αυξημένοι συντελεστές στα Δημοτικά τέλη οφείλονται στο “χαρατσι” που επέβαλε ο Δήμος Λαυρεωτικης 0.75€/τ.μ./έτος σε όλους τους κατοίκους του Δήμου με την ψήφο 17 συμβούλων (και αυτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν μετά) στην Συνεδρίαση στις 12.11.2024 (26η Συνεδρίαση του 2024). Η “εφεύρεση” είναι ότι θα χρηματοδοτήσει τις αγορές από τον Δήμο των “προς απαλλοτρίωση χώρων” και γι αυτό είναι ανταποδοτικό!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής κατήγγειλε ΑΜΕΣΑ με Δελτίο Τύπου στις 14.11.2024 την επιβολή του χαρατσιού ενημερώνοντας τον λαό της περιοχής και φυσικά το καταψήφισε και στην Δημοτική Επιτροπή λίγες μέρες νωρίτερα.

Εντός προθεσμίας κατατέθηκε Διοικητική Προσφυγή όπως ορίζει ο Νόμος εναντίον της επιβολής του χαρατσιού, γνωρίζοντας ότι σε άλλους δήμους πάρθηκαν πίσω αντίστοιχα μέτρα (Δελτίο Τύπου 6.12.2024).
Όμως, η Αποκεντρωμενη Διοίκηση εντός 2 μηνών ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, με αποτέλεσμα να απορριφθεί σιωπηρώς… Φαίνεται ότι οι δεσμοί του δημάρχου με το κράτος και την κυβέρνηση είναι πολύ ισχυροί. Λογικό και αναμενόμενο όταν υπηρετείς την αντιλαϊκή πολιτική και τα επιχειρηματικά συμφέροντα όσο αποφασιστικά όσο η δημοτική αρχή του κ. Λουκά.
Θα συνεχίσουμε με όσα μέσα μας απομένουν μέχρι την απόσυρση του χαρατσιού.
Την πραγματική αντιπολίτευση την κάνουν οι κοινωνικοί αγώνες, η συμμετοχή, η ενημέρωση και η δράση του λαού για τις δικές του αναγκες. Για να βάλει φρένο στην κατρακύλα που ζει καθημερινά. Αυτό στριμώχνει κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές, αυτό έχει στριμώξει και την δημοτική αρχή του κ. Λουκά (ανάκληση για σκουπίδια, φιλαρμονικές, ανάκληση για ravago κ.α.).

Σε αυτήν την γραμμή δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός Δημοτικού συμβουλίου, κυρίως μέσα στο κίνημα και τους αγώνες.