Category Archives: Συνταγές

Καλαμαροκεφτέδες (Για Σαρακοστή)

Υλικά
½ κ. καλαμάρια
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό

Ελάφι σοτέ με καραμελωμένα μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. φιλέτο ελαφιού
  • 5 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini και πλευροτους (μουλιασμένα σε μαύρο τσάι)

Τηγανιτά αυγά με Σπαράγγια και αυγοτάραχο

ΥΛΙΚΑ

Ζυμαρικά με μανιτάρια και τρούφα

30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
230 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πλευροτους

Πατάτες Ογκρατέν με τρούφα

6 μεγάλες πατάτες
250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Λαλάγγια

‘Τα λαλάγγια (ή τηγανίτες) φτιάχνονται στη Μάνη και μπορεί κανείς να τα βρει όλο το χρόνο. Τρώγονται με αλμυρό τυρί και διατηρούνται έξω από το ψυγείο για πολλές μέρες.

Υλικά

Πλατσέδα: πιτάκια με καρύδι

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 1/2 κιλό αλεύρι

Σαρμάδες: Λαχανόφυλλα με κιμά

Υλικά
1 λάχανο μεγάλο ολόκληρο (ή 2 μικρά) τουρσί, περίπου 3 κιλά
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού Βιολ. ρύζι

Kρεατόπιτα χωριάτικη

Υλικά
Για τη ζύμη
½ κιλό  Βιολ.αλεύρι
1 αβγό
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Μανταρινόπιτα

Υλικά (για το παντεσπάνι) 

1 ποτήρι βιολογικό αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά

Αγριογούρουνο

Υλικά για τη μαρινάρα

2 κλωνάρια σέλινο
3 κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 καρότα κομμένα