Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι το… Λαύριο!

Η τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA», προερχόμενη από Βορειοανατολικό Αιγαίο εισήλθε σήμερα το πρωί στις 07:00 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου (Στενό Καφηρέα).

Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική πέρασε μεταξύ της Μακρονήσου και της Κέας. Εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα δυτικά της Κύθνου την 09:10.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το εν λόγω τουρκικό πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

Η στιγμή που επέλεξαν οι Τούρκοι να προβούν σε επίδειξη σημαίας και να παραβιάσουν κατάφωρα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δεν είναι τυχαία.

Η Άγκυρα προχώρησε σε μία κίνηση που προσβάλλει τη χώρα μας λίγες ώρες μετά το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ και μετά τις ανακοινώσεις από το Τελ-Αβιβ για στρατηγικές συνεργασίες με την Αθήνα

Η πορεία του τουρκικού πολεμικού πλοίου μόνο αβλαβή διέλευση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι από τα νέα αποκτήματα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ και οπλικά συστήματα. Αν και θεωρείται ότι είναι τεχνολογίας Στελθ (χαμηλούς ίχνους), ωστόσο εντοπίστηκε αμέσως από τα ελληνικά ραντάρ.

Γ.Κοκ.

 http://newpost.gr/