Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος στη μαθητική παρέλαση στo Λαύριο

To Λαύριο επισκέφθηκε σήμερα συνεχίζοντας τις καθημερινές επαφές του με τους πολίτες της Αττικής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία της 25ης και στη μαθητική παρέλαση.
Στις συζητήσεις του με κατοίκους της περιοχής, εν όψει και της επικείμενης παρουσίασης του συνδυασμού του, ο κ. Κουμουτσάκος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, αλλά και τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητα τους προς το καλύτερο, με δουλειές, ανάπτυξη, διαφάνεια και αλληλεγγύη.
Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας στα ερωτήματα που του έθεσαν οι πολίτες τόνισε:

«Η περιοχή του Λαυρίου είναι γεμάτη δυναμισμό. Έχει ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, υπό τρεις προϋποθέσεις :
Την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, και ιδιαίτερα του λιμανιού του Λαυρίου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού του Λαυρίου, με
νέες μαρίνες ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερα σκάφη αναψυχής καθώς και κρουαζιερόπλοια, αξιοποιώντας το νέο επιβατηγό σταθμό του Λαυρίου (terminal), καθώς και με τη λειτουργία του υδατοδρομίου.

Δεύτερον, την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής (Αρχαίο θέατρο Θορικού, ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αρχαία «πλυντήρια» εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου), προσελκύοντας επισκέπτες λόγω και της εγγύτητας με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τρίτον, την ταχεία υλοποίηση της σύνδεσης του Λαυρίου με τον Προαστιακό, που σήμερα φτάνει μέχρι το Κορωπί και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Αυτές οι παρεμβάσεις θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν δουλειές, που τόσο χρειάζεται αυτή η ιστορική περιοχή της Αττικής.

Τέλος, στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα  Μαρτίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, καθώς πρέπει πάντως να εντάσσονται στο πλαίσιο και να είναι συμβατές με την ανάγκη ταχείας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη, όπου απαιτείται, τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα. Στόχος το χαμηλότερο δυνατό κόστος και η μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Τη Πέμπτη θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξη και στρατηγική θεώρηση του συνδυασμού μας, η οποία περιλαμβάνει τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα θέλω των πολιτών για μια περιφέρεια που θα αφήσει πίσω της το χτες και θα γυρίσει σελίδα προς την πρόοδο, την ευημερία και την ανάπτυξη.»

http://fimotro.blogspot.gr