Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διασυλλογικό: Τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών για την επίλυση προβλημάτων της παραλιακής ζώνης

Την Παρασκευή 19/3 με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Λαυρεωτικής και προέδρου της ΔΑΝΕΤΑΛ κυρίου Χάρη Ζαγουρή, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής.  

Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με σκοπό να προετοιμαστεί κατάλληλα η παραλιακή μας ζώνη ενόψει του δύσκολου καλοκαιριού, με εργασίες και δράσεις που άπτονται της αρμοδιότητας της ΔΑΝΕΤΑΛ.

Τα βασικά θέματα συζήτησης:

  1. Απαιτούμενες εργασίες στις παραλίες ώστε να στρωθεί κατάλληλα η άμμος, να γίνει καθαρισμός των παραλιών με ειδικό μηχάνημα για την απομάκρυνση τσιγάρων, γυαλιών, πλαστικών κ.λπ., να αποκατασταθούν ζημιές σε τοιχία, παγκάκια, ομπρέλες, απομάκρυνση ογκωδών πετρωμάτων,  τοποθέτηση καινούργιων κάδων κ.λπ.
  2. Ενέργειες για την ασφαλέστερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων πλησίον των παραλιών, ιδιαίτερα τις ημέρες αιχμής.
  3. Εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιρίων και των παιδικών χαρών των Συλλόγων.
  4. Αντιμετώπιση από τον Δήμο του κόστους για τον καθαρισμό των παραλιών από τους Συλλόγους τόσο την καλοκαιρινή περίοδο που θα διανύσουμε όσο και τα προηγούμενα 3 χρόνια αναδρομικά.
  5. Συζήτηση για την εύρυθμη λειτουργία των καντινών στις παραλίες Βρωμοπουσίου & Πανοράματος ώστε να διασφαλίζεται τόσο τη χρήση των παραλιών ως κοινόχρηστο δικαίωμα των λουόμενων,  η προστασία των ακτών, αλλά και η καθημερινότητα των κατοίκων στις γύρω περιοχές.
    Ο κύριος Ζαγουρής επίσης δεσμεύτηκε ότι δεν είναι στα πλάνα της Δημοτικής αρχής να λειτουργήσει άλλη καντίνα στις παραλίες της περιοχής μας.
  6. Επίσης μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει λειτουργία μιας υπηρεσίας της ΔΑΝΕΤΑΛ που θα συλλέξει όλα τα βαριά αντικείμενα στους οικισμούς μας, μία φορά την εβδομάδα.

Συμφωνήθηκε μέχρι τέλος του μηνός να ξεκινήσει η υλοποίηση των παραπάνω.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι, η αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας μας με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κύριο Δημήτρη Λουκά, τη ΔΑΝΕΤΑΛ, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, θα φέρει θετικά αποτελέσματα για την καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στους οικισμούς μας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,
Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,
Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,
Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης.