Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
"Δίανθος"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιήγηση με τον ΔΙΑΝΘΟ στην περιοχή Στεφάνι Λαυρεωτικής

Ο Δίανθος με το πέρας της θερινής ραστώνης και των υψηλών θερμοκρασιών με χαρά αναγγέλλει την επανέναρξη των Περιηγητικών Ορεινών Περιπάτων (Π.Ο.Π.) με την πρώτη φθινοπωρινή περιήγηση αυτήν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή Στεφάνι Λαυρεωτικής. Θα βαδίσουμε σε μονοπάτια της αρχαίας και νεότερης μεταλλευτικής δραστηριότητας, θα γνωρίσουμε μεταλλευτικά πηγάδια και αρχαίες δεξαμενές, αρχαία λατομεία μαρμάρου, καθώς και τον πρώτο ανελκυστήρα της ανθρωπότητας, ενώ θα πάρουμε και μία γεύση από μεταλλευτική στοά!

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας με sms αφήνοντας τα στοιχεία σας στο 6973717516 έως και την 14.00’ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.

Η δράση θα διαρκέσει 3 περίπου ώρες, χωρίς δυσκολίες και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Συγκέντρωση και καταγραφή των παρόντων την 9.15’ το πρωί της Κυριακής μπροστά στο Port Café (πρώην Βαμβακούση) στο λιμάνι Λαυρίου. Αναχώρηση με τα οχήματά μας στον χώρο της δράσης 9.30’.

Απαραίτητα: Νερό, καπέλο, κατάλληλα παπούτσια για βουνό, φορτισμένο κινητό και ραβδί πεζοπορίας.