Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έγραψε ιστορία ο Μουράτος: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου

Ιστορικό ήταν το παιχνίδι του Λαυρίου με τον Κολοσσο Ρόδου, για τον Βασίλη Μουράτο, καθώς ο διεθνής γκαρντ σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας της Λαυρεωτικής.

Όπως αναφέρει το Λαύριο: Ο Βασίλης Μουράτος έχει συνδέσει το όνομά του με τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Λαυρίου Megabolt. Με την επιστροφή του στην ομάδα προστέθηκε άλλη μια στιγμή που θα μείνει χαραγμένη, καθώς σκοράροντας 3 πόντους στην ήττα από τον Κολοσσό στη Ρόδο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Ο διεθνής πλέι μέικερ μετρούσε 787 πόντους σε 77 αγώνες με τη φανέλα του Λαυρίου στην πρώτη του – τριετή – θητεία (2019-2022). Χθες έφτασε τους 790 πόντους σε 79 αγώνες και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην ιστορία της στην Stoiximan Basket League, αφήνοντας τον Τζαμάλ Νίξον πλέον στη δεύτερη θέση (789π. – 2015-2019).

Αν και πλέι μέικερ και με προσανατολισμό πρωτίστως στην οργάνωση και τη δημιουργία, η πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt αν μη τι άλλο αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τον 27χρονο παίκτη.

Μιλώντας για την ατομική διάκρισή του ο Βασίλης Μουράτος επεσήμανε: «Θα ήταν ιδανικό να συνδυαστεί αυτή η διάκριση με μια νίκη της ομάδας, γιατί η ουσία πάντα είναι να κερδίζει η ομάδα μας. Νομίζω ότι είμαστε σε μία μεταβατική φάση, είμαστε αρκετά νέα πρόσωπα και χρειαζόμαστε ένα χρονικό διάστημα για να βρούμε την ομοιογένειά μας, αλλά πραγματικά πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα.

Για μένα το Λαύριο είναι η οικογένειά μου, το σπίτι μου. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι πάλι εδώ, ήθελα πολύ να επιστρέψω. Είναι τιμή μου και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα που έγινα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας μας. Ήμουν παρών στις πιο όμορφες στιγμές αυτής της ομάδας και θέλω να ζήσουμε ανάλογες και στο μέλλον” και πρόσθεσε: “Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό το επίτευγμα όλους τους συμπαίκτες μου με τους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε, γιατί δίχως αυτούς δεν θα είχα καταφέρει κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Σερέλη, γιατί ήταν αυτός που με πίστεψε και μου έδειξε τον δρόμο, όπως και τον Βαγγέλη Βώδινα, που είναι παρών για την ομάδα 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχω δεθεί και έχουμε σχέσεις ζωής και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα τα ρεκόρ».

Ο ΜΟΥΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ MEGABOLT

2019-2020: 20 αγώνες – 135 πόντοι

2020-2021: 33 αγώνες – 381 πόντοι

2021-2022: 24 αγώνες – 271 πόντοι

2023-2024: 2 αγώνες – 3 πόντοι

Σύνολο: 79 αγώνες – 790 πόντοι

https://www.sportal.gr