Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΦοινικόδασος

Δήμος Λαυρεωτικής: Λήψη μέτρων φυτοπροστασίας για τη διάσωση του φοινικοδάσους του Λαυρίου

Κεντρική προεκλογική μας δέσμευση -και μάλιστα του πρώτου τριμήνου- υπήρξε η διάσωση του Φοινικοδάσους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και εμβληματικό στοιχείο της ταυτότητας της Λαυρεωτικής.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μετά την εισβολή των καταστρεπτικών για τα φοινικοειδή εντόμων Rhynchophorus ferrugineus και Paysandisia archon, προκάλεσε τα τελευταία έτη σοβαρότατες καταστροφές.

Η νέα Δημοτική Αρχή συνεπής στις δεσμεύσεις της, αποφάσισε να δώσει τέλος στην απραξία των προηγουμένων ετών και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων φυτοπροστασίας για τη σωτηρία του ιστορικού Φοινικοδάσους του Λαυρίου.
Με την ευγενική χορηγία φίλων του Δήμου μας, ανατέθηκε σε εξειδικευμένη στο αντικείμενο εταιρεία, η λήψη των απαραίτητων φυτιατρικών μέτρων για την εξυγίανση και φυτοπροστασία των φοινικοειδών. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προστασία των φοινικόδεντρων με την τήρηση ενδεδειγμένων μεθόδων φυτοπροστασίας (φυτοϋγειονομικώς ασφαλής αφαίρεση των προσβολών, δενδροχειρουργική, παγίδευση, επεμβάσεις) τηρούμενης της φυτιουγειονομικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα λόγο της μελισσοκομίας στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με σχετική πρόβλεψη ώστε να μην επηρεαστούν οι μέλισσες.
Προτείνεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, την ίδια μέθοδο να ακολουθήσουν και όσοι ιδιώτες διατηρούν φοινικόδεντρα.

 foinikodasos-lavrio34


ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΑΥΡΙΟ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ