Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση υπαλλήλων των ΕΑΣ για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στο Λαύριο

Συνάδελφοι, – ισσες

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η αχορταγία των καπιταλιστών για κέρδος ανά τον κόσμο δημιουργούν κύματα μεταναστών, θυμάτων, που λογίζονται άνθρωποι κατώτερου θεού και περιφέρονται από χώρα σε χώρα σαν ανεπιθύμητο βάρος.

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε. με την απαράδεκτη στάση τους εφαρμόζουν τις συνθήκες:

Δουβλίνο 1 ,2 και Σένγκεν που αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, σε ακατάλληλους καταυλισμούς, με σοβαρές ελλείψεις και κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια τους. Είναι παράλογο και απάνθρωπο οι άνθρωποι ν´ αντιμετωπίζονται κατά αυτό τον τρόπο στον 21ο αιώνα.

 Η Κυβέρνηση αλλά κι ο Δήμος Λαυρεωτικής χωρίς συναίσθηση της κατάστασης αλλά και με μια άνευ προηγουμένου πρόκληση πρότειναν και πρόκριναν την εγκατάσταση αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων στο χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας.

 Η Διοίκηση της εταιρείας νίπτει τας χείρας της!

Ο Δήμος φέρεται σαν μωρή παρθένα….μετά την κατακραυγή για τον πιο ακατάλληλο, τον πιο ανθιυγιεινό χώρο για να φιλοξενήσει ανθρώπινες ψυχές.

Σαν ταξικές δυνάμεις, σαν ΔΑΣ ΕΑΣ Λαυρίου και βάση της εμπεριστατωμένης άποψης του Εργατικού Κέντρου πιστεύουμε ότι πρέπει να εξεταστούν άλλες περιοχές με σοβαρή μελέτη, υποδομές-εγκαταστάσεις, εντός Δήμου π.χ.

Κατασκηνώσεις. Κι αφού πληρούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας να τοποθετηθούν εκεί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι.

  Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι πως το μεταναστευτικό έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι με συμφέροντα.

 Μην ξεχνάμε πως και μεις σαν Έλληνες περάσαμε πολλά σαν μετανάστες γυρνώντας τα πέρατα της γης για την επιβίωση.

Η  Ε.Ε και οι  ιμπεριαλιστικοί  οργανισμοί  δεν εξανθρωπίζονται! Δεν μπαίνουν σε καλούπια όπως λένε ψευδώς δυνάμεις πολιτικές αλλά και συνδικαλιστικές.Η Ε.Ε είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός όπου δημιουργεί εστίες φωτιάς και πολέμου σε όλο τον κόσμο. Άρα η προσδοκία από κάποιους  πως  πρέπει να την οραματιζόμαστε ειρηνική και δημοκρατική, είναι φρούδες ελπίδες και ψεύτικες.

 Υ.Γ.   Προσοχή και μέριμνα από όλους! Να  μην  επωφεληθούν από το θέμα τα χρυσαυγίτικα φασιστοειδή!  Έξω από τον χώρο των ΕΑΣ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής! Καμμία  προσέγγιση με ανθρώπους εγκληματίες που μόνη τους μέριμνα έχουν το κυνήγι της διαφορετικότητας,τον ρατσισμό και την βία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ