Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΟΒ Κερατέας του ΚΚΕ: Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην περιοχή

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από μέλη των Κομματικών Οργανώσεων Κερατέας και Λαυρίου με επικεφαλής τον Συρίγο Βάλσαμο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ σχετικά με την απαράδεκτη διευκόλυνση των φασιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής από το δήμο ώστε  να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δήλωσε … άγνοια για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της παραχώρησης του Πολιτιστικού Κέντρου Κερατέας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κερατέας του ΚΚΕ, με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με τον υπόδικο βουλευτή της Ηλ. Κασιδιάρη, καταγγέλλει ως πρόκληση τόσο την παρουσία των φασιστών στην περιοχή όσο και την παραχώρηση χώρου από τη δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα η Οργάνωση του Κόμματος αναφέρει:

«Καμία ανοχή στο φασισμό, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και στο σύστημα που τους γεννάει.

Η ΚΟΒ Κερατέας του ΚΚΕ καταδικάζει την επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής την Κυριακή στην πόλη μας. Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Λαυρεωτική. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα μεταλλωρύχων και άλλων εργατών δεν χωράνε οι απόγονοι του Χίτλερ.

Έρχονται, στη πόλη μας, για να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής μας. Διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα. Με τα φασιστικά κηρύγματα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα, που βάναυσα πλήττονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Δίνουν έτσι – για άλλη μια φορά – στήριγμα, σε όσους ωφελούνται από αυτά τα μέτρα, εκπληρώνοντας πιστά το ρόλο τους ως στυλοβάτες του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο και την δημοτική αρχή της Λαυρεωτικής που έχουν το θράσος να παραχωρούν δημοτικό χώρο στους φασίστες. Την ίδια περίοδο ο κομμουνιστής Δήμαρχος της Πάτρας σύρθηκε στα δικαστήρια γιατί δεν διευκόλυνε την δράση τους.

Το σύστημα που τους γέννησε είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά.

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει».

http://www.902.gr