Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΝΠΔΔ ΘορικόςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου: Ανακοίνωση για τις υλικές ζημιές στον Τελικό Πρωταθλήματος Μπάσκετ

Το απόλυτο χάος εκτυλίχτηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου μετά την λήξη του 4ου αγώνα του Τελικού Πρωταθλήματος ΛΑΥΡΙΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, της 10ης Ιουνίου 2021.

Η παντελής έλλειψη οργάνωσης και διασφάλισης της τάξης αλλά και των μέτρων, λίγο έλλειψε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα, μετά την λήξη αγώνα εισέβαλαν οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, χωρίς να τηρήσουν κανένα ιατρικό πρωτόκολλο, και άναψαν πυρσούς και καπνογόνα.

Κατά την καύση των πυρσών, προκλήθηκαν ζημιές στον εξοπλισμό ενόργανης γυμναστικής, που βρίσκεται παράπλευρα του κεντρικού παρκέ και έσπασαν τα τζάμια αρμέ του γήπεδο.

Κάηκαν καθίσματα εξέδρας αλλά και αρκετά σημεία του κεντρικού παρκέ.

Ο συναγερμός πυρανίχνευσης τέθηκε σε λειτουργία, δίνοντας σήμα στο Πυροσβεστικό Σώμα για άμεση παρέμβαση.

Η ατμόσφαιρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου έγινε αποπνιχτική και τα άτομα που βρισκόντουσαν στο χώρο για την διεξαγωγή του αγώνα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις θύρες ασφαλείας (έξοδοι κινδύνου).

Την επόμενη μέρα συγκλείσθηκε επιτροπή του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου, η οποία κατέγραψε τις ζημιές, στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα, στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση, αλλά και στην υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΚΕ) για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου, το οποίο έχει φιλοξενήσει τόσο Εθνικές όσο και Διεθνής διοργανώσεις, ουδέποτε δημιουργήθηκαν τέτοιου είδους συνθήκες.

Ευτυχώς ,  δεν θρηνήσαμε θύματα και οι ζημιές περιορίστηκαν σε υλικές και όχι  σε ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς, ένας όμορφος και σημαντικός αγώνας που αποτελεί την επιστέγαση και επιβράβευση της τοπικής μας ομάδας για το μεγάλο άθλονα βρεθεί στον τελικό του Πρωταθλήματος Α1 Μπάσκετ, επισκιάστηκε από τόσο άσχημες οπαδικές συμπεριφορές των φιλοξενουμένων.