Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το summer camp 2023

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το summer camp 2023 στο Λαύριο, το οποίο διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λαυρίου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας.

Ξεκίνησε στις 19/6/2023 και ολοκληρώθηκε στις 28/7/2023 σε τρείς περιόδους, απασχολώντας συνολικά 400 παιδιά.

Για άλλη μια χρονιά το Camp έγινε από καταρτισμένους καθηγητές φυσικής αγωγής που διαθέτουν σχεδόν 20 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση των προγραμμάτων των camps και έχουν ως στόχο να δίνουν κάθε φορά την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν δημιουργικά με ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στον χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Κερατέας «Ιωάννης Μέγγουλης», τα παιδιά χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες μυήθηκαν στις εξής δραστηριότητες: Τένις, Μπάντμιντον, Ενόργανη-Ρυθμική Γυμναστική, Ταεκβοντό, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβο, Πινγκ Πονγκ, Σκάκι, Εικαστικά, Ολυμπιακή Παιδεία, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Εκπαιδευτικά και Ψυχαγωγικά Βίντεο, Μουσικοκινητική Αγωγή.

Όλες οι δραστηριότητες προσαρμόστηκαν στην ηλικία, το φύλο και το επίπεδο των παιδιών με τις ανάλογες διαστάσεις και το ανάλογο αθλητικό υλικό. Στην κεντρική σάλα και στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας ενόργανης ,ρυθμικής, καλλιτεχνικών, Ταεκβοντό, έχοντας πλήρη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη.

Υπήρχαν φυσικά τα απαραίτητα διαλείμματα όπου τα παιδιά μπορούσαν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν δωρεάν δεκατιανό και χυμό.

Στο τέλος κάθε περιόδου τα παιδιά φορώντας το αναμνηστικό μπλουζάκι-καπελάκι, φωτογραφήθηκαν και παρέλαβαν το αντίστοιχο αναμνηστικό τους δίπλωμα με την ομαδική φωτογραφία τους.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» Ευαγγελία Βελετάκου δήλωσε σχετικά:

«Στόχος μας είναι τα παιδιά μέσα από την πληθώρα των αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που γνωρίζουν στα Camp, να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να μάθουν την αξία του fair play και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά. Το παιδί επιλέγοντας μόνο του ποιο άθλημα του ταιριάζει καλύτερα, δεν εξασφαλίζει μόνο την καλύτερη σωματική υγεία, αλλά το βοηθά να εντρυφήσει στην ομαδική συνεργασία, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αναπτύξει θετικές συμπεριφορές. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά και ελπίζουμε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία της συμμετοχής στο summer camp.»

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «Για άλλη μια φορά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η αθλητική δραστηριότητα των παιδιών σε Λαύριο και Κερατέα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές, στους γυμναστές καθώς και σε όλο το προσωπικό που κατάφεραν ν΄απασχολήσουν τα παιδιά σε τόσες πολλές δραστηριότητες, διευκολύνοντας παράλληλα και τους γονείς όσον αφορά την καθημερινή ενασχόληση των παιδιών.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου και ο Γυμναστικός Σύλλογος Κερατέας, αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία τους.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά και τους γονείς καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!»