Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
"Ελεύθερες Πόλεις""Ενότητα - Δημιουργία"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» – «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»: Στιγμιότυπα από την ομιλία στο θεατράκι Δροσόπουλου [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Δευτέρα 24.7.2023 οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων Δημοτικών Παρατάξεων «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» κ. Αρετούσα Μακρή και «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» κ. Σταύρος Ιατρού, σε ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα παρουσίασαν τις θέσεις τους ενόψει των ερχόμενων Δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου 2023 και της κοινής καθόδου τους σε αυτές, με ενιαίο σχήμα και κοινούς υποψήφιους συμβούλους, με την ονομασία «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και υποψήφια Δήμαρχο Λαυρεωτικής την κ. Αρετούσα Μακρή.

Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα φαινόμενα αλαζονείας, αυταρχισμού, κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος της απερχόμενης Δημοτικής αρχής, χωρίς ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών στην Κερατέα, το Λαύριο, την Καμάριζα και τους Οικισμούς.
Αναφέρθηκαν στην επιβολή πειθαρχικής ποινής αργίας έξι (6) μηνών στον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, καθώς «τέλεσε από δόλο το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος», όπως αναφέρεται στην σχετική υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 354/20-5-2022 Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Τόνισαν την ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής αρχής να παράξει έργο και ότι πέρασε άλλη μία τετραετία με ψέματα και υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξεις του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, αναφορικά:
Με τα έργα υποδομής που δεν έγιναν στην Κερατέα, στο Λαύριο, στην Πλάκα, στην Κακή Θάλασσα, στα Λεγραινά, (όπως αθλητικά κέντρα, Σχολεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, αποχετευτικά δίκτυα στην Κακή Θάλασσα και στα Λεγραινά, οδοποιία σε εντός σχεδίου περιοχές),
Με τα έργα υποδομής που έχουν μείνει στις μακέτες από το 2017, όπως η περιβόητη κυκλοφοριακή Μελέτη της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στην Κερατέα και η Μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και των κεντρικών πλατειών της Κερατέας,
Με την μη υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής της νέας επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Κερατέας, την μη έγκριση μέχρι σήμερα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Λαυρίου και την μη ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών ένταξης περιοχών σε σχέδιο πόλης, όπως οι μελέτες των περιοχών «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ» και «ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΑΝΟ» κρατώντας ο απερχόμενος Δήμαρχος σε ομηρία χιλιάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, τους οποίους ανά τετραετία εκβιάζει ζητώντας τους την ψήφο τους, προκειμένου να ολοκληρώσει την ένταξη των περιοχών τους στο σχέδιο.
Αναφέρθηκαν στα μεγάλα ψέματα που έχει πει ο κ. Δ. Λουκάς σχετικά με την έλευση του Προαστιακού και την δήθεν μεγάλη επένδυση που διατυμπάνιζε ότι θα έκανε η Microsoft στο Λαύριο και η οποία τελικά εγκαταστάθηκε στα Σπάτα, στην Παιανία και το Μαρκόπουλο.
Ανέφεραν με στοιχεία, ότι ζούμε σε έναν Δήμο που κυριαρχεί η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και το «βόλεμα των ημέτερων». Σε έναν Δήμο που συντηρήθηκε και λειτούργησε κατά την διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων από κρατικές χρηματοδοτήσεις. Από το 2020 μέχρι και το 2023 ο Δήμος Λαυρεωτικής έλαβε από το κράτος, το Υπουργείο Εσωτερικών, ποσό που ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε τρίτους, προμηθευτές, εργολάβους, την ΕΥΔΑΠ, καθώς και δικαστικές εναντίον του αποφάσεις.
Αναφέρθηκαν στην καταστροφική για το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων από τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, με την δημιουργία χωματερών εντός του ΒΙΟΠΑ Κερατέας, την οποία βάφτισε «πράσινο σημείο», στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου στα Τέλματα (Κομομπίλι), στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, στις Φοβόλες Κερατέας, στον Φόρο, καθώς και στα λύματα του Βιολογικού της Κερατέας που ρίχνονται στο ρέμα της Ντάρδεζας.
Αναφέρθηκαν στην απαξίωση και υποβάθμιση των Κοινοτικών Συμβουλίων της Κερατέας, το οποίο δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ τα τέσσερα αυτά χρόνια για έργα, του Λαυρίου και της Καμάριζας, από τον ίδιο τον απερχόμενο Δήμαρχο Δ. Λουκά.
Αναφέρθηκαν στην αδράνεια και αδιαφορία του απερχόμενου Δημάρχου σε κορυφαία ζητήματα, όπως το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο που αφορούν ΟΛΟΥΣ μας και στις προσπάθειες επίλυσης αυτών των ζητημάτων, όπως και άλλων θεμάτων (Κέντρο Υγείας Κερατέας, ALPHA BANK, ανεμογεννήτριες στο Πάνειο όρος, εγκατάσταση Ρομά στην Κερατέα), στις ενέργειες για την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Λαυρεωτικής, καθώς επίσης και στις ενέργειες για την οριστική παραχώρηση από την Δ/νση Δασών Ανατ. Αττικής, στον Δήμο Λαυρεωτικής, έκτασης 13 στρεμμάτων στην θέση ΑΜΑΧΑΙΡΗ, ώστε εν συνεχεία η έκταση αυτή να παραχωρηθεί νομίμως από τον Δήμο στον Φιλοθηραματικό Σύλλογο Κερατέας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», ενέργειες που έγιναν με πρωτοβουλία των επικεφαλής και των Δημοτικών Συμβούλων των Παρατάξεών μας, οι οποίοι εργάσθηκαν εισφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των πολιτών.
Αυτό το μοντέλο διοίκησης, της αδιαφάνειας, της κακής διαχείρισης, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και των χρημάτων των πολιτών, του ρουσφετιού, της μη συμμετοχής των πολιτών, του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και όσων συνέπραξαν μαζί του (Κ. Λεβαντής και Στ. Κρητικός, οι οποίοι δηλώνοντας πρόσφατα ικανοποιημένοι από την τόσο επιτυχημένη και αποτελεσματική συνεργασία, θα συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου), πρέπει να τιμωρήσετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Δικογραφίες εκκρεμούν πολλές σε βάρος του Δημήτρη Λουκά. Μην περιμένετε μόνο την δικαιοσύνη να τον τιμωρήσει.
Και η Δημοκρατία τιμωρεί.
Τιμωρήστε την αλαζονεία, την έπαρση, τον αυταρχισμό, την κακοδιοίκηση και την αδιαφάνεια της σημερινής Δημοτικής αρχής με την ψήφο σας στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Στην συνέχεια η Υποψήφια Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Αρετούσα Μακρή, παρουσίασε τις Βασικές Αρχές – Θεματικούς Άξονες του Προγράμματος της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».
Τέλος κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε, ότι:
Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν αξίζει στην ιστορία του τόπου μας που έχει συνδέσει την ύπαρξη του με αγώνες, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς, από το μακρινό έως το πρόσφατο παρελθόν.
Θα τελειώσει Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ και η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ που έχει υποστεί με λάθη και παραλήψεις από τον Δήμαρχο Δ. ΛΟΥΚΑ και τους ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ του η ΚΕΡΑΤΕΑ μας.
Αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί και η Κερατέα να αποκτήσει την αίγλη, την δυναμική και την θέση που της αρμόζει και της αξίζει και

ΚΑΛΕΣΕ όλους τους πολίτες της Λαυρεωτικής να δώσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές την δύναμη στην «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» να υλοποιήσει τους στόχους και το όραμά της, να βγάλουμε την Κερατέα και όλη την Λαυρεωτική από το τέλμα, την αδράνεια και την απραξία που βρίσκεται τα τελευταία εννέα χρόνια ΚΑΙ ΜΑΖΙ με τους πολίτες να αλλάξουμε τον τόπο μας, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε με ελπίδα το μέλλον!

Μια σκέψη για το “«ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» – «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»: Στιγμιότυπα από την ομιλία στο θεατράκι Δροσόπουλου [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.