Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βράβευση του Δήμου Λαυρεωτικής στην 6η διεθνή έκθεση «VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος»

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Λαυρεωτικής, στα βραβεία «Greek Green Awards 2024» σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην 6η διεθνή έκθεση «VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» στο MEC Παιανίας σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Το βραβείο «Πολιτισμός και περιβάλλον» στην κατηγορία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ παρέλαβε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής κατάφερε για ακόμη μια φορά να ξεχωρίσει, κερδίζοντας ένα βραβείο που αφορά τη συνολική στρατηγική παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο του Λαυρίου με σκοπό τη λειτουργική ανάπλαση και την αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής της πόλης του Λαυρίου που θα την μετατρέψει σε ένα ενοποιημένο πολυλειτουργικό χώρο εμπορικών δράσεων, πολιτιστικών δράσεων, αναψυχής και περιπάτου. Οι περιοχές επέμβασης οριοθετούν ένα μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τον ιστορικό, εμπορικό και πολιτιστικό κεντρικό πυρήνα της πόλης.

  • Η ενοποίηση των κεντρικών χώρων πρασίνου
  • Το  παραθαλάσσιο οδικό μέτωπο
  • Ο άξονας του παλαιού σιδηροδρομικού δικτύου θα αναπλαστεί για να αποτελέσει μια διαδρομή πεζού και ποδηλάτου, που θα συνδέει το κέντρο και τους ανοικτούς χώρους του, με το Φοινικόδασος, τα σχολεία και το τεχνολογικό πάρκο προς Βορρά και οπτική διέξοδο και φυγή προς το θαλάσσιο μέτωπο και το λιμάνι. Με την αξονική σύνθεση που διασχίζει τον κεντρικό κορμό της διαμόρφωσης δημιουργείται ένας καταλυτικός αντιληπτικός σύνδεσμος όλων των κοινωνικών, ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του Λαυρίου. Στον άξονα αυτόν με την διπλή χάραξη διαδρομών πεζών εντάσσονται τα διατηρητέα κτίρια του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού αλλά και το νεότερο θέατρο που προβλέπεται να συντηρηθεί.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχιτεκτονικό γραφείο Μελετών Ologramma Architects που επιμελήθηκε τη σχετική μελέτη καθώς και την Επιτροπή Αξιολόγησης των βραβείων Greek Green Awards, που αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων που έχουν δώσει την αιγίδα τους στην έκθεση Verde.tec, αλλά και προσωπικότητες από τον τομέα της επιστήμης, για την επιλογή του Δήμου μας για τη σημαντική αυτή διάκριση.»

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.