Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου στο μαθητικό Συνέδριο

Στις 14 Απριλίου  μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής με δύο έργα. Η πρώτη ομάδα της Γ τάξης  (Βασιλική Λουκά, Βασίλης Μαυρίκης,  Σοφία Μυτάρα, Νικόλας Παπαδόπουλος, Ναταλία Τσαγκάρη και Ίρις Χούρσογλου) παρουσίασε το έργο της “Δημιουργώ με κλωστές και χρώματα”.

Η  δεύτερη ομάδα της Α τάξης (Λαμπροθανάση Ιωάννα, Μητρογιάννης Δημήτρης, Μητρογιάννης Χρήστος, Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα, Πρεβενάς Παναγιώτης,  Στάντζος Γιάννης, Φελεμέγκα Χριστίνα)  παρουσίασε το έργο τους “Ένα παιχνίδι για το Λαύριο”.

Τις δύο ομάδες συντόνισε η Διευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Παπαμανώλη σε συνεργασία με τον υποδιευθυντή Βασίλη Χατζηιωάννου.

Παράλληλα στον χώρο του συνεδρίου οι μαθητές/τριες της Γ τάξης επέδειξαν τα κεντήματα  και βοήθησαν μαθητές/τριες άλλων σχολείων να ασκηθούν στην τεχνική της σταυροβελονιάς.
Τέλος, και οι δύο ομάδες ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Η συμμετοχή με εργασίες σε συνέδρια, η έκθεση σε δημόσιο λόγο και η εμπειρία του να παρακολουθούν δουλειές άλλων σχολείων, να παίρνουν ιδέες και να συγκρίνουν, καλλιεργούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους πολίτες του μέλλοντος.
Οι εργασίες αυτές μαζί με αυτή της Β τάξης θα παρουσιαστούν και στο σχολείο μας κατά την Open day (festival) για τους μαθητές της Στ των Δημοτικών, τον Μάιο.

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.